26 deka veganského štěstí

7.12.2017

Autor: Denisa Jelínková


Tak malá, že ji strčíte do kapsy. Nebo třeba taky do kabelky, batůžku i tašky, když pojedete k rodině na víkend. A tam, přesně tam vám tahle kuchařka Denisy Jelínkové přijde nejvíc vhod. Používá totiž suroviny běžně dostupné v každém supermarketu a zároveň obsahuje tradiční recepty, kterými s trochou umu zaujmete i dědu zvyklého na pořádný kus flákoty s knedlíkem. Jak totiž sám název napovídá, kuchařka je veganská.

Je libo guláš, pizzu, karbanátky, čevabčiči, zmrzlinu, koblížky, kynuté buchty nebo třeba dort? Toto všechno a mnohem víc v téhle prťavé knížečce rozhodně najdete. A věřte mi, budete se zalizovat až za ušima! Je jasným důkazem toho, že i klasická jídla se dají chutně připravit bez použití živočišných složek. Že do těsta nepotřebujete vejce, máslo ani mléko a přitom vykouzlíte takové dobroty, že vás babička bude prosit o recept.






Koncepčně je kuchařka rozdělená na 4 kapitoly a bonus. Baví mě její celkově netradiční pojetí, jako například názvy kapitol - pro hladové, pro mlsné, pro žíznivé a mini recepty. Za zmínku rozhodně stojí i použití citátů koučky Míši Zdráhalové, kterými je celá kuchařka protkaná. Jsem proto přesvědčená, že vám toto dílko určitě vykouzlí úsměv na tváři a hřejivý pocit na duši. Zajímá vás (stejně jako mě), proč se kuchařka jmenuje právě 26 deka veganského štěstí? Přečtěte si rozhovor s autorkou o tvorbě její první kuchařky a možná budete překvapení. :)

U každého receptu se v infografice dozvíte, na kolik je porcí a taky jak je obtížný, což ocení především ti z nás, kteří se rozhodnou vařit na poslední chvíli. Problém by některým mohlo dělat neuvedení konkrétního množství u všech surovin v některých receptech, čímž se může jinak lahodné jídlo v mžiku proměnit v nekonzumovatelnou šmakuládu, nicméně pevně věřím, že si čtenář s tímto malým háčkem hravě poradí a v duchu všeho s mírou bude surovinu přidávat postupně, aby nedocílil katastrofy. :)

Za mě osobně je kuchařka plná úžasných zveganizovaných jídel, které i já postupně s radostí na svých nejbližších vyzkouším. A co mě zaujalo nejvíce? Určitě koblížky, na ty mám silné vzpomínky z let, kdy jsem byla školou povinná, stejně jako kynuté knedlíky nebo čevabčiči. A protože můj výběr není zrovna na seznamu živinově nabitých jídel, vylepším to makovými bochánky. Mňam!

Jak píše autorka na svém webu, kde byla kuchařka k zakoupení - je ve své skromnosti pokladem. Momentálně (17.12.2017) je proto vyprodaná a k zakoupení již pouze na spolupracujích webech, na které naleznete odkaz v referencích na webu autorky.






Vaše

I.❤


Komentáře





HLAVU VZHŮRU

- 17.12.2017 - 22:27

Krásný den, děkuji za dotaz, úplně jsem zapomněla tyto informace do článku připsat. Teď už je tam najdete, nicméně připíšu rovnou i zde: kuchařka je v současné chvíli na webu autorky vyprodaná a je tedy možné ji sehnat pouze do vyprodání u partnerských eshopů, které jsou uvedeny v referencích na webu autorky (proklik najdete na konci mého článku). Držím palce, ať se ještě jeden výtisk najde! :)

Krskova marcela

- 17.12.2017 - 22:11

Kde zakoupim a za kolik? Děkuji