BD-beatiful days ... kosmetika co neubližuje

5.9.2017

Dostala jsem příležitost otestovat kompletní sortiment kosmetické značky BD-beautiful days a jak jistě víte, jsem v této oblasti opravdu hodně vybírává a náročná. Na co jsem tedy za těch pár měsíců používání přišla?


BD-beautiful days je malá, česká, rodinná firma, která o sobě na svém webu říká:

"Jsme rodinná firma, která má ráda zdravý životní styl, ke kterému rovněž patří i kvalitní kosmetika.

Jsme výrobci přírodní kosmetiky. Suroviny, které dovážíme si pečlivě vybíráme. Oleje musí splňovat podmínky ekologického hospodaření a musí být certifikované. Tyto suroviny pak následně využíváme pro naše další zpracování.

Nabídka zboží je cílená hlavně na skupiny lidí, kteří mají rádi kosmetiku, která prošla při výrobě co nejšetrnějším zpracováním. U přírodních produktů jako jsou peelingy nebo masky si každý zákazník má možnost z naší nabídky kosmetiku upravit podle typu pleti, druhu vlasů, anebo jen podle vůně, která přispěje k rovnováze a celkové harmonii těla."

A přesně to se mi na nich tolik líbí!



* Logo staženo z webu BD-beautiful days



1) Přírodní kosmetické produkty

Byly to právě výrobky z řady přírodních kosmetických produktů, které mě k této značce přivedly. Už dlouho jsem toužila vyzkoušet místo šamponu na vlasy marocký jíl, ale tápala jsem, kde sehnat takový, který by byl dle mých představ. No a znáte to, najednou vám z ničeho nic do nosu cvrnkne přesně to, co hledáte, a je to. :)



Marocký jíl - Ghassoul

Pochází z Maroka, to byste nečekali, že? :) Jedná se o sypký prášek bohatý na minerální látky, který čistí, odmašťuje, nedráždí kůži, odstraňuje odumřelé buňky z těla, zbavuje tělo toxinů a nečistot. Má hned několik využití, třeba jako šampon, pleťová maska, léčivý zábal, k mytí a detoxikaci pokožky.

Letos na jaře se mi extrémně zhoršily vlasy, byly neustále mastné a svědila mě celá hlava. Nutno podotknout, že už několik let používám čistě přírodní šampony, nicméně bylo potřeba zkusit něco nového. Marocký jíl dělá mým vlasům velice dobře, v té době byl jediným produktem, po kterém mě hlava opravdu nesvědila. Moc se mi na něm (i dalších produktech BD-beautiful days) líbí, že si do něj můžete přimíchat esenciální a jiné oleje podle potřeby a nálady, a tak si vytvořit šampon přesně na míru vašim požadavkům. Na obalu uvádí množství 30 - 60g jílu na umytí vlasů, já si však se svými vlasy po lopatky vystačím s 20g.

Když se po pravidelném používání moje vlasy vzpamatovaly, všimla jsem si, že je jíl docela vysušuje. Přidávám si proto do něj arganový olej a tak dodávám hřívě zase o trochu více péče. Momentálně jíl kombinuji s šamponem od 100%PURE podle toho, kde zrovna jsem a jak moc spěchám. Přecijen rozmíchávání prášku zabere více času, než šplíchnutí pumpičkou. Na druhou stranu musím říct, že se mi osvědčil při cestování, protože se vám jednoduše nevylije po celém zavazadle! :)

Používám ho občas i jako masku. Velmi dobře se nanáší i drží, když vychytáte správný poměr prášku a vody a po umytí zanechává pleť příjemně hebkou. Vzhledem k tomu, že jsem měla letos hodně problematickou pleť, oblíbila jsem si tip na jílovou masku na akné, který byl přibalen na kartičce u produktu. Protože jsem hlava děravá, pomáhá mi tato vychytávka pokaždé, když masku míchám a nemusím hledat na internetu. Za mě je marocký jíl rozhodně produkt, který si našel místo v mé skromné koupelnové výbavičce.





Tělový peeling ze semen opuncie

"Peeling ze semen plodu opuncie je přírodní detoxikační peeling. Čistí pokožku, pomáhá odstranit odumřelé buňky, nečistoty a toxiny přítomné v kožních pórech. Masáží pokožky dochází k lepšímu prokrvení a napomáhá k odstranění celulitidy. Neutralizuje volné radikály a díky svému složení bojuje proti účinkům stárnutí pokožky. Je velmi bohatý na vitamín E a veškeré látky, které má opunciový olej. Vyživuje a rozjasňuje pokožku."

Nikdy jsem nepatřila mezi ty, jež denně používají několik různých produktů na svou pleť, neboť jsem razila heslo "Čím méně, tím lépe!". Samozřejmě se ho i nadále držím, nicméně situace, která vznikla na mém obličeji si žádala výraznější péči. A tak se stalo, že i já, peelingem a pleťovými maskami nepolíbená, jsem seděla ve vaně a vypadala, jako bych právě zabořila hlavu do hromádky bláta :D

Musím ale uznat, že mi především tento peeling seslalo samo nebe. Konečně jsem pochopila princip nekonečné tvorby otravných pupínků na mém obličeji. Mám totiž smíšenou pleť a tak se mi děje to, že ve chvíli, kdy mám kousek kůže vysušený, začne se pod ním tvořit nový nezvaný host. Řešení? Pravidelný Peeling ze semen plodu opuncie! Krásně odstraní nežádoucí suchou a odumřelou kůži, vyčistí pleť, příjemně ji vyhladí a pečuje o ni. Samozřejmě je potřeba myslet na to, že je peeling hrubý prášek a tak není vhodné kůži příliš dřít.

Říká se, že by se měl peeling používat přibližně jednou týdně, nicméně já jsem ho velmi jemně používala jednou denně a to právě z výše uvedených důvodů. Když se má pleť začala viditelně zlepšovat, prodlužovala jsem frekvenci používání peelingu a nyní si ho užívám přibližně jednou týdně.





Arganová pleťová maska

"Pleťová maska z arganových plodů se doporučuje na problematickou a citlivou pleť, napomáhá k odstraňování akné a černých teček. Čistí pokožku, odstraňuje odumřelé buňky a toxické látky přítomné v kožních pórech. Detoxikuje a hydratuje. Je velmi bohatá na vitamín E, který vyživuje a rozjasňuje pokožku. Neutralizuje volné radikály a bojuje proti účinkům stárnutí."

Když jsem si přečetla vlastnosti této arganové pleťové masky, úplně se mi rozzářily oči. "To je přesně to,co potřebuju!", běželo mi hlavou a já se obrovsky těšila, až tuto masku vyzkouším. ALE! Sotva jsem masku nanesla na pleť, začal mě pálit celý obličej. Protože jsem do masky vmíchala navíc citronový esenciální olej a extra panenský olivový olej podle receptu na přiloženém letáčku, tušila jsem, že tuto záludnost způsobil pravděpodobně citronový EO. Zkusila jsem proto při dalším pokusu tuto složku vynechat, nicméně pálení pokračovalo. Vynechala jsem proto i olivový olej, ale stále beze změny.

Asi vám nemusím říkat,jak jsem byla z této situace smutná. A tak jsem napsala majitelce BD-beautiful days dotaz, čím to může být a zda něco náhodou nedělám špatně. Nakonec jsme zjistily, že mám pravděpodobně velmi citlivou pleť a tak jsem masku dále používala na problémové partie na zádech, kde mě naopak vůbec nepálila.

Maska se mi nanáší o něco hůře, než ta z jílu. Chce to trochu cviku, ale dá se to vychytat. Je velmi jemná a hodně saje vodu, proto je třeba vypilovat požadovanou konzistenci. I zde mi na masku stačilo menší, než uváděné množství, ale to je třeba vždy odzkoušet individuálně. Asi mám malý obličej :). Na zádech maska zanechává krásně hebkou pokožku a protože jí vždy při smývání ještě pořádně záda masíruju, odstraňuje také odumřelou kůži. Záda se mi pomalinku také začala hojit a tak se těším na okamžik, kdy se i má pleť dostatečně umoudří na to, abych mohla i na ní znovu arganovou masku vyzkoušet a předat vám další zkušenosti.




2) Bio pleťové oleje

Vždycky jsem si myslela, že když si dám na pleť olej, budu mít obličej ještě více mastnější. Jednoduše noční můra každé ženy :D No a představte si, že to tak vůbec není! Naopak mám pleť díky pleťovým olejům mnohem lépe hydratovanou, vyživenou a příjemnou na dotek. BD-beautiful days má v nabídce tři pleťové oleje (mandlový, arganový a olej ze semen opuncie), z nichž právě arganový a opunciový jsem měla možnost vyzkoušet. Mandlový olej je každopádně úžasný v tom, že jej můžete použít jako základní olej pro výrobu nových produktů v kombinaci s dalšími složkami, například esenciálními oleji. Já jsem si tento postup oblíbila pro přípravu masážních olejů, takže rozhodně doporučuji!


Bio olej ze semen opuncie

"Také nazývaný „přírodní botox“, je 100% čistý, ekologický a lisovaný za studena. Hydratuje a zpomaluje stárnutí pleti. Olej ze semen opuncie se používá místo denního i nočního krému na obličej. Má extremně vysoký obsah esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 9 a přírodní antioxidant vitamin E. Je bohatý na aminokyseliny, které stimulují produkci kolagenu a podporují rychlejší regeneraci buněk. Opunciový olej obsahuje také vitamin K, který rozjasní tmavé kruhy pod očima. Je vhodný pro hloubkovou hydrataci a výživu pokožky. Zabraňuje tvorbě vrásek a předčasnému stárnutí."

Ráda si kupuju produkty v bio kvalitě, především z ohleduplnosti k přírodě i sobě samé. Proto mě velice potěšilo, že má tato značka většinu svých produktů v kvalitě bio, což je pro mne opravdu nezanedbatelně velká přidaná hodnota navrch.

Když jsem četla, že je tento olej ze semen opuncie vhodný pro zralou pleť, zabraňuje tvorbě vrásek a předčasnému stárnutí, hned mě napadly dvě věci. Zaprvé: vážně se mě to už začíná také týkat? Mrkla jsem na sebe do zrcadla a opravdu, za poslední tři roky mi přibyly na čele viditelné čáry a letokruhy to dozajista nebudou. No a za druhé jsem naopak byla moc ráda, že můžu tento olej rovnou na sobě otestovat a navíc tak získat bonus ve formě velkého množství vitamínu E a esenciálních mastných kyselin, které jsou potřebné pro regeneraci pokožky a tvorbu kolagenu. Aktuálně přesně něco pro mě! :)

Tento olej je ve srovnání s tím arganovým mnohem hustější a těžší, takže opatrně při dávkování. Stačí ho opravdu jen pár kapek. V opačném případě budete mít pleť mastnou jako špatně usmažený jarní závitek a to rozhodně nechcete! Hned po prvním použití jsem zaznamenala viditelně vypnutější pleť a při pravidelném používání se začaly opravdu ztrácet i ty moje čelní letokruhy. Za mě tedy palec nahoru a jedno velké FUNGUJE TO!





Bio Arganový olej

"Jedná se o 100% čistý ekologický olej lisovaný za studena. Je zdrojem přírodních antioxidantů, vitamínu E a mastných kyselin. Vitamin E je silný protizánětlivý antioxidant, který chrání buňky proti UV záření a tím zpomaluje stárnutí pokožky. Arganový olej je hluboce hydratační a vyživující a má hojivé účinky, je vhodný na popraskanou kůži, ekzém nebo také podrážděnou pokožku. Arganový olej nemastí pokožku a dobře se vstřebává. Z těchto důvodů je doporučován i při problémech s akné a na citlivou pleť."

Myslím, že o arganovém oleji slyšel už snad každý minimálně jednou ve svém životě. V posledních letech je tento olej opravdový hit a tak neminul ani mě. :) BD-beautiful days má ve svém sortimentu hned tři typy tohoto oleje a to čistý arganový olej, arganový olej s vůní citrusu a arganový olej s vůní růže. Všechny samozřejmě v bio kvalitě.

Všechny tři typy tohoto arganového oleje jsem měla možnost vyzkoušet a musím říct, že všechny jsou skvělé. Mě osobně nejvíce oslovil ten s vůní citrusu, který si moc ráda přidávám do marockého jílu na mytí vlasů. Ty si pak ještě dlouhou dobu udrží citrusovou vůni a já mám občas co dělat, abych si pořád nestrkala vlasy pod nos k přičichnutí. Samozřejmě jde podobného efektu docílit i přidáním čistého arganového oleje a citrusového esenciálního oleje, nicméně já jsem lenoch a tohle je pro mě mnohem jednodušší řešení :)

Samozřejmě můžete stejným způsobem používat všechny tři zmíněné tpy arganového oleje a používat je nejen místo krému, ale také, jak už jsem zmiňovala, jako doplněk do marockého jílu na vlasy nebo do jílové či arganové masky. Arganový olej je řidší a lehčí, než olej ze semen opuncie a tak se i velmi příjemně nanáší, rychle vstřebává a pokud to s ním nepřeženete, tak ani nezanechává mastnou pleť. Má navíc pro lepší aplikaci kapátko (stejně jako olej ze semen opuncie) a tak můžete ještě lépe regulovat použité množství oleje.





3) Bio tělové oleje

Tak tohle je naprostá pecka! Pravdou je, že když mi dorazily tyto bio tělové oleje, byla jsem dosti skeptická. Nemám ráda cokoliv "navíc" na mé kůži a už vůbec ne nic mastného. Když jsem však poprvé tyto oleje vyzkoušela, věděla jsem, že budeme hodně dobří kamarádi.


Lotosová energie, bio výživný tělový olej

"Lotosový květ je symbolem hinduismu a budhismu. Svojí vůní navozuje lásku a harmonii a je uctíván pro svoji čistotu. Lotosová energie je velice příjemný tělový olej, který se dobře vstřebává, je jemný, vyživuje pokožku. Obsahuje vitamíny a minerály. Jeho vůně uklidňuje a harmonizuje.

Lotos vyrůstá z bahna ale i přesto jeho květy zůstávají čisté. Vodou se nesmáčí a zůstávají nedotčené. Lotos se používal i ve starém Egyptě. Je zmiňován jako jedno z hlavních témat také ve starých hinduistických vědách. S lotosem jsou spojovány nejlepší vlastnosti člověka. Meditace v poloze Lotosový květ má rovněž svůj význam od nepaměti. V této pozici má být člověk propojen s touto rostlinou a zažít pocit štěstí lásky a uvolnění a tím se stát sám sebou."

Jestli mě některý z produktů BD-beautiful days okouzlil na první pohled, tak to je rozhodně tento bio tělový olej Lotosová energie. Jeho vůně mě naprosto očarovala a když jsem si zpětně ještě jednou četla složení, musela jsem se usmát. Přesně takovou sestavu jsem totiž zrovna potřebovala! Jsem přesvědčená, že člověku voní v danou chvíli právě to, co v životě nejvíce postrádá a už několikrát jsem se o této své hypotéze přesvědčila jak v jídle, tak i kosmetice.

Olej jsem testovala ve verzi s pumpičkou, kterou mohu rozhodně doporučit. Velmi dobře se mi s ní zachází a dávkuje opravdu přiměřené množství produktu. Olej používám nejčastěji po koupeli, zejména na problematickou oblast lopatek, kterým tento olej vyloženě dělá dobře. Také se mi skvěle osvědčil při péči o oholené nohy, které zanechává nádherně hebké a bez šupinek. Občas ho používám i jako masážní olej nebo masku na zničené konečky vlasů. Pozor, silně návykové! :)





Levandulová relaxace, bio výživný tělový olej

"Levandulová relaxace je pečlivě vybraná směs BIO olejů lisovaných za studena. Levandulová relaxace je určena k výživě, regeneraci a hydrataci pokožky. Obsahuje vitamíny, minerály a antioxidanty. Esence z levandule jí dodává krásnou vůni s relaxačními účinky. Je vhodná pro všechny typy pleti, zvláště se hodí pro pleť suchou a citlivou."

Zatímco lotosový tělový olej používám především ráno nebo během dne, bio tělový olej Levandulová relaxace si s chutí dopřávám po náročném dni. Jeho příjemná levandulová vůně mě vždy zklidní, zrelaxuje a připraví na ničím nerušený spánek. Zároveň je velmi dobrým pomocníkem při namožené či sluníčkem popálené kůži, kterou rychle zhojí a uklidní pálení. Tento olej bych osobně přirovnala k jemnému pohlazení od maminky, dává mi totiž pocit klidu a bezpečí.

Testovala jsem verzi bez pumpičky, která je pro mě uživatelsky méně příjemná. Množství oleje se hůř reguluje a při troše nešikovnosti ... no však mě znáte. Pevně proto věřím, že značka brzy pumpičku zavede i u tohoto produktu, čímž jej určitě povýší zase o stupínek nahoru.





4) Bio esenciální oleje

Další řada produktů, na které se BD-beautiful days specializuje, jsou bio esenciální oleje. Nejdříve měli v nabídce sortiment bio esenciálních olejů značky BIOselect, které jsou svou kvalitou naprosto úžasné, nicméně v rámci snahy o co nejlepší přísun kvalitních olejů za rozumnou cenu postupně BIOselect vyprodávají a nahrazují oleji novými, u kterých budeme mít možnost pořídit si menší objem a do budoucna snad i kombinaci vybraných esenciálních olejů v krásné dárkové krabičce.

"Naše esenciální oleje splňují všechny požadavky na terapeutickou kvalitu. Esenciální oleje nakupujeme od výrobců, kteří dodržují zásady pro kontrolované zemědělství. Oleje jsou certifikované společnostmi ICEA nebo SOIL Association. Esenciální oleje, které pocházejí z Indie jsou v terapeutické kvalitě.

Hledisko kvality olejů je velice důležité, protože vše co nakapeme do aromalampy pak vdechujeme a vše co použijeme pro výrobu domácí kosmetiky se nám dostává přes kůži do těla."

Já jsem měla možnost vyzkoušet oba druhy nabízených esenciálních olejů a opravdu mě nadchly. S kapátky se sice hůře pracuje, ale s tím jsem se setkala snad u všech různých značek EO. Je proto důležité naklápět lahvičku opatrně. Občas nechce kapat vůbec a jindy se zase z kapátka řine hned několik kapek za sebou, tak ať to nepřepísknete. :)

Nejčastěji u mne zahlédnete pravděpodobně esenciální olej máta, který nosím snad všude s sebou. Občas mi totiž nedělá dobře pohyb dopravními prostředky, zvedá se mi žaludek a je mi špatně. Od mala mám navíc lehkou neurózu z cestování, což je docela vtipné, když chvilku neposedím na jednom místě. A tak jsem dostala tip na inhalaci mátového EO z dlaně ve chvíli, kdy se mi začne dělat špatně no a opravdu to funguje. I kdyby to bylo jen placebo, díky bohu za něj! :)

Do aroma difuzéru doma naopak nejčastěji kapeme eukalyptus a šalvěj při rýmě, kašli a nachlazení, levanduli či vanilku k večernímu zklidnění a harmonizaci no a v poradně u mě zcela jistě ucítíte citron pro lepší pracovní nasazení. :)





Vážím si lidí, kteří stojí za touto značkou a především přístupu BD-beautiful days ke kvalitě jejich produktů a ochoty odpovědět na veškeré mé detailní dotazy. Tady jsem si jistá, že dostávám opravdovou kvalitu za příjemnou cenu a ráda tak tyto produkty doporučím. Děkuji tímto za možnost vyzkoušet kompletní sortiment jejich produktů v rámci recenzní spolupráce, jejichž závěry však byly ponechány čistě na mém vlastním vyjádření. Toho si cením nejvíce a jen takové spolupráce pro mne mají v konečném důsledku opravdový smysl.

Ať baví produkty BD-beautiful days i vás a dělají vám radost každý den!

Vaše

I.❤


Komentáře