A co teda jíš?

16.5.2018

Autor: Linda Müllerová


Minimalistická. Designově čistá. Přehledná. Věcná. Čistě rostlinná a úžasně vtipná. Přesně taková je stejnojmenná kuchařka autorky blogu A co teda jíš?. Jak by taky ne, Linda Müllerová má přesně ten skvělý smysl pro humor, který mě nikdy nepřestane bavit. Na své stránce o kuchařce napsala:


"Ať už jsi vegan nebo ne, tahle kuchařka tě bude bavit a inspirovat. Její minimalistický design totiž zapne tvůj kreativní gen. Najdeš v ní přesně 75 receptů – nic víc, nic míň. Od lehkých svačinek přes hlavní chody až po sladké prasárničky, všechny lahůdky jsou stoprocentně veganské. Spousta z nich navíc obstojí i v bezlepkovém či dietním jídelníčku, a tak ti možná nevylepší jen karmu, ale i životní styl."



*Oficiální foto knihy z webu A co teda jíš?.




Znáte ji? Máte ji doma? A už jste zkoušeli sundat papírovou obálku knihy? Na titulce najdete: "Ani ryby?" :D Právě tyto dvě věty přesně vystihují celou pointu vzniku Lindiného blogu i této inspirativní kuchařky. Proč?


"Tenhle blog je především odpovědí. Odpovědí na jednu a tu samou blbou otázku, kterou slyším pokaždé, když se někomu svěřím se svými stravovacími návyky. Ze začátku mě bavilo si s lidmi povídat o tom, co jím, jak dlouho jsem vegan a proč. Jenže to bylo před čtyřmi lety. Když se mě někdo zeptá dneska, většinou jen hodím držku a jdu dál."

...

"Prostě mi jde hlavně o to lidem dokázat, že vegani už dávno nejí jen chleba s hořčicí. A pokud se bude někdo inspirovat k veganství a ušetří mě pár zbytečných „A co teda jíš?“, budu jen ráda."



*Oficiální foto knihy z webu A co teda jíš?.




Linda má opravdu skvělý smysl pro minimalismus, který se odráží jak v jednoduchých, avšak krásných a totálně vtipných fotkách, tak v pojetí celé kuchařky. Jde totiž rovnou na věc, takže v ní nenajdete žádné povídačky okolo. Stručně a jasně - název jídla, suroviny, postup a můžeš začít vařit! Na své si přijdou milovníci kebabu, lívanců, donutů i tofíček (pseudo míchaná vajíčka - prostě miluju!), najdete v ní opravdu spoustu zajímavých receptů. Nečekejte však velké množství vyvážených jídel, která by šla použít např. na oběd, z konceptu kuchařky je jasné, že toto nebyl její cíl. Pokud však chcete odzbrojit své přátele chuťově vyladěným, čistě rostlinným jídlem, určitě po ní sáhněte, jsem přesvědčená, že zabodujete!

Vyzkoušela jsem z kuchařky hned několik receptů, další kopec jich mám založených k testování a musím říct, že zatím všechny byly perfektní (což se mi stává u kuchařek málokdy). Jedinou nevýhodou však je, že je kuchařka i s papírovou obálkou kompletně bílá. A tak, jak jistě tušíte, v mém podání kuchyňských kreací moc dlouho bílá nevydržela. Můžete namítnout, že správná kuchařka má být pořádně upatlaná a poznamenaná připravovaným jídlem, nicméně pořád je to knížka, kterou občas chcete založit do poličky mezi ostatní, nebo třeba i někomu ukázat/půjčit/doporučit. Jasně, jde o designovou záležitost, tento styl k Lindě neodmyslitelně patří, nicméně je na místě vás na toto upozornit. No a co? Tak si ji prostě trošku ušmudláte, no.

Suma sumárum? Veganská kuchařka známé blogerky, co ti nabídne 75 zajímavých receptů bez zbytečných řečí kolem. Ve své jednoduchosti má však spoustu trumfů, které pobaví, zaujmou a vyhraní ji od ostatních na trhu. Bílé designové provedení si říká o pár značek z boje v kuchyni. Tak ukažte, jak vypadá ta vaše? :)

Kuchařku můžete koupit online přímo na blogu A co teda jíš? u Lindy nebo běžně v knihkupectví. Ale s podpisem a věnováním je stejně vždycky nejlepší!



*Oficiální foto knihy z webu A co teda jíš?.




Vaše

I.❤


Komentáře