Dýňový kotlík s cizrnou



Jednohrncová, neboli kotlíková jídla doma vařím úplně nejčastěji. K podzimu neodmyslitelně patří dýně, takže šup s ní do kotlíku a jde se na to!


Jednohrncová jídla jsou má nejoblíbenější a to z čistě pratického důvodu - zašpiníte minimum nádobí a ušetříte kopec času. Někdy si říkám, jestli vůbec ty moje kotlíky fotit a vydávat je za recepty, často je totiž připravuju formou rozhlédnutí se po kuchyni a přidání všeho, co je třeba zrovna spotřebovat a alespoň trochu to ladí k sobě. Tento dýňový s cizrnou mě svou chutí tak okouzlil, že ho sem musím přidat přinejmenším pro sebe. K tomuto receptu se totiž budu s chutí vracet!






Ingredience

(1 velká porce samotná/s kvalitním pečivem nebo 2 střední s přílohou)

Postup


TIP: Kotlíky si vždy vařím ve více porcích. Nejenom, že nikdy nevíte, kdy přijde nečekaný hlad a nedostatek času na vaření, ale také se ještě více rozvine chuť použitého koření. Znáte to, jako odležený gulášek (hlívový samozřejmě :) ).






Vaše

I.❤


Komentáře