Nejdřív jsem si myslela, že to bude jen taková ta další z tisíce různých variací na luštěninové pomazánky, ale brzy jsem zjistila, že na ní opravdu něco bude! Zachutnala celé naší rodině na narozeninové oslavě, jen jediný člověk si ji nedal - Ondra. Ten totiž moje pomazánky moc nemusí, má vytříbený vkus a tak se i od této držel dál. Když jsem ji však dneska znovu připravila a fotila, odhodlal se vyzkoušet a světe div se! Rozebral mi všechny exempláře, jak mu zachutnala a pak zpucoval, co se do něj jenom vešlo. Ještě, že jsem to už měla dofocené. Takže tahle čočková, dámy a pánové, má opravdu vysoké hodnocení a pokud si ji chcete nechat jenom pro sebe, dobře si ji doma schovejte.
Nejenom, že dobře chutná, potěší vás i tím, že k její přípravě nepotřebujete žádné speciální náčiní. Zvládnete ji tak připravit i v polních podmínkách a odměnou vám bude na bílkoviny hodnotná dobrota plná spousty zdravíprospěšných látek. Tak honem do obchodu pro italské koření a ať už ji máte taky doma v lednici. :)
TIP 1: Tato pomazánka se pro svou výraznější chuť skvěle hodí jako pohoštění k různým příležitostem. Zkuste ji namazat na pečivo, vytvořit jednohubky se zeleninou, kyselou okurkou nebo rajčetem. Výborná je i více rozředěná jako dip s mrkvovými či okurkovými hranolky.
TIP 2: Pokud vám vadí čerstvá cibule a špatně ji trávíte, zkuste ji spařit horkou vodou. Její chuť pak nebude tolik intenzivní.
Vaše
I.❤
- 14.01.2021 - 19:15
- 04.11.2017 - 13:48
Iriska
- 18.01.2021 - 11:38