Mangové potěšení



To jsem takhle připravovala nový recept na web a zbylo mi kokosové mléko a půlka banánu. Neváhala jsem ani chvilku a už se točili v mixéru.


Minulý týden se mi hned několikrát osvědčilo, že je fajn mít doma mražené ovoce pro strýčka příhodu. Nic totiž nepotěší mé návštěvy víc, než smoothie plné barev vymixované přímo před jejich zraky. Rychlé, zdravé, chutné a při trošce okouzlení si ho návštěvy udělají později i doma. Juch!

Protože tady v Česku je tak trochu oříšek sehnat fakt lahodné mango, moc často ho nekupuju. Místo čerstvého chodím na mražené do Lídlu a jsem s ním moc spokojená. Když totiž jednou ochutnáte opravdové mango v Asii, odkud pochází, to v Česku už vám nic moc říkat nebude. Můžete občas zaslechnout, že se mu mezi jeho milovníky říká třeba král ovoce nebo ovoce bohů. Obsahuje vitamíny A, C, betakaroten, draslík a taky spoustu vlákniny blahodárné pro naše střeva. Naopak neobsahuje téměř žádný tuk ani sodík, kterého máme ve stravě někdy až až.







Ingredience

(500ml)

Postup


TIP: Pokud nemáte kokosové mléko a nechcete se zdržovat jeho přípravou, dejte nejdříve do mixéru lžíci sušeného kokosu a hrnek vody. Pořádně rozmixujte, přidejte ostatní suroviny a ještě jednou promixujte. Vzniklé smoothie možná bude obsahovat malé kousíčky kokosu, ale i tak je výborné!












Vaše

I.❤


Komentáře