Těstoviny s žampiony a uzeným tofu
Variací na tento recept už jsem vymyslela nespočet, nicméně všechny jsou skvělé právě díky kombinaci restovaných žampionů, uzeného tofu, česneku, tymiánu a kmínu. Dokonalá kombinace chutí, která pořádně zasytí, uspokojí chuťové pohárky a potěší i velký chlapy. Testováno na vlastní rodině!
Nejčastěji doma vařím systémem: zpracuj co je zrovna potřeba. Existují však suroviny, které mám po ruce snad neustále. Několik z nich je i v tomto mém oblíbeném receptu, který si vařím poměrně často. Proč? je rychlý, je chutný a je ze surovin, které mám moc ráda. Nezašpiním u jeho přípravy téměř žádné nádobí a tak je ideálním řešením i v případech, kdy mám poměrně dost naspěch. Což je často. :) Takže dneska žádné dlouhé intro, jde se na věc, ať máte taky brzy plné talíře na stole.
Ingredience
(1 porce)
- 100g oblíbených těstovin (použila jsem kukuřičná vřetena Sam Mills)
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 střední žampiony
- 1/2 balení uzeného tofu (používám Sunfood)
- hrst nasekaných stonků jarní cibulky (volitelné)
- 1/3 čl soli
- 1/2 čl kmínu
- 1/2 čl tymiánu
- špetka pepře
- 1 pl oleje na pečení a smažení
- troška vody na podlití
Postup
- Těstoviny připravíme dle návodu na obalu.
- Na oleji orestujeme na nudličky pokrájenou cibuli a na kostky pokrájené tofu.
- Po zezlátnutí přidáme na drobno nasekaný česnek, žampiony na kousky a koření, zprudka orestujeme a podlijeme troškou vody, která vytvoří šťávu.
- Pár minut vaříme, vypneme plamen, vmícháme hrst jarní cibulky a těstoviny.
- Necháme 5 minut stát, aby se chutě promísily a podáváme.
TIP: V létě si do jídla přidávám na kousky pokrájená rajčata, která celé jídlo příjemně osvěží. Výborný je v této směsi i pomalu restovaný celer nebo lahůdkové droždí.
Vaše
I.❤