BLOG | cestování

o zdraví nejen na talíři, o mé cestě se vším všudy, syrově a bez cenzůry


Toskánsko 2017 s Čistým sportem aneb jak jsme vařili pro hladové cyklistické krky

13.5.2017
Že svět je malej a náhody neexistují už teď vím jistě. A tak jsem podobně jako slepý k houslím přišla k vařečce a možnosti kouzlit rostlinné jídlo pro borce na soustředění v italském Toskánsku. Že to byla jedna velká jízda, to se dočtete v dnešním ohlédnutí.

Chci číst dál!

Veganem v Thajsku - V-Cards a jídlo poslední záchrany

25.2.2017
Opět se mi osvědčilo mé oblíbené heslo: kdo je připraven, není překvapen. A tentokrát opravdu v plné síle. Jaký byl první střet s jídlem v Thajsku, jestli jsem se nepo... a neumřela hlady?

Chci číst dál!

Veganem v Thajsku - jídlo v letadlech

17.2.2017
Tento článek jsem se chystala napsat už během mého cestování po USA, nicméně jsem na něj neměla dostatek materiálu. Dnes už ale přesně vím jak to chodí, a tak, pokud řešíte, jestli přežijete dlouhé lety letadlem a dostanete i kloudně rostlinně najíst, je pro vás tento článek jako dělaný. Happy end zaručen!

Chci číst dál!

Veganem v USA - Los Angeles (LA)

10.7.2016
Posledních pár let se učím, že je lepší moc se nefixovat na pevné plány, časy a data. Pro puntičkářského workoholika v odvykačce je to občas poněkud oříšek. Třeba jako když v pět ráno po probuzení v letištní hale, necelé dvě hodiny před vlastním odletem zjistíte, že bráchovo letadlo má skoro dvouhodinové zpoždění. Ach jo.

Chci číst dál!

Veganem v USA - Washington DC

4.7.2016
Na Den nezávislosti v hlavním městě Spojených států - Washingtonu DC? Tak to je výzva! Bude město opravdu tak přeplněné, jak se očekává? A co obchody, bistra a restaurace, budou otevřené, protože jsme ve velkoměstě, nebo naopak zavřené, protože je státní svátek? A najde se něco k snědku i pro mě?

Chci číst dál!

Veganem v USA - uprostřed ničeho

2.7.2016
Městečko Hope, kdesi uprostřed zeleně ve státě New Jersey - to je naše další zastávka výpravy Operace PUSA. Jak si poradím s jídlem v místě uprostřed ničeho, kde jste rádi, když vůbec seženete něco kloudného k snědku? Už chápu, proč to tu pojmenovali Hope - Naděje.

Chci číst dál!

Veganem v USA - New York

1.7.2016
Když cestujete se dvěma lidmi, kteří mají rádi maso, třetím, který je tak napůl a dá si, co zrovna je a čtvrtým, který už si vědomě vybírá, jestli si dá večeři s ostatními nebo se mnou (rozuměj bezmasou, bezmléčnou a pokud možno rostlinnou), bývají nákupy jídla a stravování celkově docela legrační.

Chci číst dál!

Veganem v USA - Intro

30.6.2016
Po pěti dnech pobytu v New Yorku mám konečně více než dvě minuty volného času na to, abych se trošku rozepsala a vylíčila vám mé poznatky na téma: dá se na rostlinné stravě cestovat tři týdny napříč Spojenými státy? Třeba budete překvapení stejně jako já :)

Chci číst dál!

Operace PUSA

25.6.2016
Když se jednou podíváte na delší dobu do světa, chcete znova. Když to samé udělají i vaši sourozenci, je to už v rodině. A pak chybí jen jeden malý krok k vytvoření velkého tajného plánu s krycím názvem Operace PUSA.

Chci číst dál!