BLOG | Diagnóza: Hodgkinův lymfom

o zdraví nejen na talíři, o mé cestě se vším všudy, syrově a bez cenzůry


Kontrolní hlášení: nervy v kýblu

25.3.2019
Okamžik, kdy jedno rutinní vyšetření v rámci mých hematologických kontrol znovu převrátí celý můj aktuální svět, nakonec vážně přišel. V tu nejnevhodnější chvíli, jak je u mě zvykem.

Chci číst dál!

Plešatý deník (2): Deset, devět, osm, se...dm

30.5.2018
"Krásné dobré ráno, Ivanko. Připravena na operaci?" No, že bych radostí skákala po nemocniční posteli se rozhodně říct nedalo. Ještě, že jsem před operací nemohla jíst, jinak bych si asi strachy nadělala do gatí od pyžama. Tak jim pro dnešek odpustím i tu Ivanku.

Chci číst dál!

Plešatý deník (1): Změna je život

12.3.2018
Ten pocit, kdy jsem ve zmatku z uplynulých dní, duchem stále ve škole v Brně ale tělem se sbalenou taškou v ruce stála před centrálním příjmem havířovské nemocnice, toho jinak zcela všedního úterního rána dne 5.3.2013, nikdy nezapomenu. Jeden z těch silných momentů, kdy další krok doopravdy změnil můj dosavadní život.

Chci číst dál!

Kontrolní hlášení - zase rentgen a bonusové testy (nejen) pro vegany

31.1.2017
Hlášení z dalších kontrolních testů je tady, dnes navíc i s bonusovými krevními testy (nejen) pro vegany, které si nechávám dělat vždy na první kontrole v roce. Pokud řešíte otázku, co všechno a proč si nechat z krve otestovat a hlídat, tak určitě čtěte dnešní blog.

Chci číst dál!

Velké kontrolní hlášení - po roce opět v Olomouci

9.11.2016
Jednou za rok, zpravidla na začátku listopadu, jezdím na velké kontrolní testy do Olomouce. Proč to musí být, proč mě to baví čím dál víc a jak na tom aktuálně jsem? Čtěte dál...

Chci číst dál!

Kontrolní hlášení - bubák a nová výzdoba

22.9.2016
Asi každý máme nějakého svého bubáka. Někdo menšího, jiný většího. Ten můj je takový speciální, dokáže se totiž zvětšovat a zmenšovat až mizet na základě výsledků mých testů na hematologii. Druhé kolo předchozích nejasných testů je za mnou a domluva s bubákem jasná. Už jsme docela kamarádi. :)

Chci číst dál!

Plešatý deník (0): Jak jsem na svůj nádor přišla?

15.9.2016
Když přijde řeč na to, že jsem měla Hodgkinův lymfom, nejčastěji následuje typická otázka: "A jak jsi na "to" přišla?" Jsem za ni ráda, protože tak můžu svou odpovědí zajistit, že na "to" jiní přijdou včas a třeba i dříve. Jak to tedy vlastně celé bylo?

Chci číst dál!

Jaký si to uděláš ... aneb před rokem touhle dobou

15.8.2016
Taky se vám občas stává, že si řeknete: před rokem touhle dobou ... zasníte se, zavzpomínáte a pak vás napadne: to to letí, kam se ten čas poděl? Nebo: jako by to bylo včera ... Jednu takovou vzpomínku tu pro vás dneska mám.

Chci číst dál!

Kontrolní hlášení - historie se opakuje?!

8.8.2016
Když jedu na kontrolní testy, většinou se rychle vracím zpět do Brna a mám spoustu plánů. Minulý týden jsem však cítila v kostech, že je na čase trochu zvolnit a přestat se tolik honit. Nahlásila jsem odjezd z Brna s neurčitým příjezdem zpět a čekala, jak se pondělní testy vyvrbí. Šla jsem na jistotu, jako pokaždé, ale ne vždycky jsou všechny zprávy zcela růžové ...

Chci číst dál!